Waarom een workshop in relational presence een verschil kan maken?

Begin 2018 hadden we het genoegen om het team van Karima te trainen in een van onze workshop ‘. Verbindend en effectief  communiceren. We gebruikten hier de methodiek  van Relational Presence. Een methode om echt contact te maken met publiek, collega’s, patiënten etc. We zijn trots dat we ons steentje konden bijdragen. Een dikke pluim Lees meer »

Ga naar de essentie: Less is more, kill your darlings.

Vorige week gaf ik een zeer boeiende workshop met Christoph Van Doninck bij de mensen van Ubeon rond Authentiek en krachtig presenteren. Als we een korteavondworkshop geven is het steeds weer kiezen welke topics we wel aan bod laten komen. Als  ik terug reflecteer dan denk ik mmm… het had nog wat minder mogen zijn. Lees meer »

Authentiek presenteren – zoek je eigenheid

Probeer de schoonheid en verscheidenheid in de wereld te handhaven-Quakers Iedereen van ons heeft een taak op te nemen in zijn gemeenschap. Zo heeft ook iedereen zijn eigen verhaal te vertellen. Die verscheidenheid maakt het juist zo boeiend. Stel je voor dat we op elkaar zouden lijken. Nochtans zie ik vaak op congressen en in organisatie Lees meer »

Als ik maar niet rood word!

Deze week brachten mijn kinderen een boekje mee van school  ‘Als ik maar niet rood word!’  Mijn eerste vraag was. Waarom niet? Wat is er in godsnaam mis in onze cultuur met blozen. Blozen is een verschijnsel dat alleen bij mensen bekend is. Het zijn de bloedvaatjes van het gezicht en de hals die uitzetten Lees meer »

De kracht van een glimlach

Dit weekend was in Amsterdam voor een meeting met de Europese Speaking Circle facilitators. Tijdens mijn verblijf in het hotel ontdekte ik het volgende op de spiegel in de badkamer ‘I see a lot of faces and I have never seen a smiling face that was not beautiful’. Volkomen mee eens, maar we zien het Lees meer »

Kan Appreciative Inquiry of Prozac jou redden?

Vandaag had ik het geluk om vandaag om een lezing te volgen bij Suzy Kimpen oa. Van het ZOL en  www.powerenpeper.be . Stevig gekruid brengt Suzy aan de man hoe je problemen op complexe afdelingen als een operatiekwartier kan aanpakken met Appreciative inquiry. In de workshop was de vraag, deel positieve ervaringen rond opleidingen van Lees meer »

Hoe meer werkplezier?

Deze week dinsdagnamiddag was ik even in Gent voor een koffie en een broodje. Broodje was lekker ‘Panini Nordique’ met een klassieke koffie want de Lungo was op. De manier waarop het werd gebracht was om te huilen: lang wachten, zonder glimlach,  geen persoonlijke toets. Op 30 minuten heb ik verschillende mensen zien vertrekken naar Lees meer »

Wat wil jij je kinderen meegeven?

Een tijd geleden zat ik aan de koffie met mijn buddy, vriend en collega trainer Christoph Van Doninck , het gesprek ging over de opleidingen, trainingen, coachings die verschil hebben gemaakt  in ons leven. Ik stelde hem de vraag welke opleiding hij zeker zou willen meegeven aan zijn kinderen? Spontaan kwam zijn antwoord de opleiding Lees meer »